به گزارش می متالز، ادامه حمایتها از بازار سرمایه، تعدیل مثبت در گروه پالایشیها، افزایش قیمت کامودیتیها، ادامه ورود نقدینگی به بورس مولفههای مثبتی هستند که میتوانند به رشد بازار سرمایه در کوتاهمدت کمک کنند. اما در مقابل، عرضه سهام عدالت در بورس با پیچیدگیها و تاثیرات ناشناختهای که دارد، عنصر مهمی است که میتواند به تنهایی در برابر رشد شاخصکل بایستد.
رفتار معاملهگران نیز موید این مطلب است. چه بسیار سهامدارانی که در دوره پیش گشایش سهم خود را در صف فروشها قرار دادند اما با شروع معاملات از انجام سفارش خود پشیمان شدهاند. افراد دیگری هم هستند که بعد از چند روز از فروش یا خرید خود پشیمان میشوند و با سفارشات متعدد دیگری سعی میکنند به نقطه اول بازگردند. هر افزایش عرضه در بازار به فروش سهام عدالت تعبیر میشود و برخی سهامداران نیز هیجانزده تلاش میکنند سهام ارزنده خود را در کف قیمتی، عرضه کنند.
از سوی دیگر هر افزایش تقاضا به حمایت گسترده حقوقیها ارتباط میدهند و برخی با دیدن تشکیل صف خرید یک نماد، بدون داشتن دلیل خاصی به دنبال دیگران در صف خرید آن سهم مینشینند. با توجه به این مسئله تا زمانی که سایه سهام عدالت بر بازار سرمایه سنگینی کند و ابعاد فروش آن مشخص نباشد، روند نوسانی شاخصکل، محتملترین اتفاقی است که انتظار داریم. اگر سازوکار حمایت از مشمولان سهام عدالت به سرعت به مرحله اجرا برسد، نگرانی از تشکیل صف فروش در نمادهای سهام عدالت (عمدتا نمادهای شاخصساز) از بین خواهد رفت.
موضوع کندی و اختلال در هسته معاملات هم روی تشدید فروشها در بازار اثرگذاشته؛ به طوریکه سفارش های فروش در نرخ های بالا به ثبت نمیرسد و همین باعث میشود معامله گران ثبت سفارش ها را دوباره با قیمت های پایین تر انجام بدهند. اختلال و کندی در هسته معاملات تاثیر محسوسی در روند دادوستدها داشته و چه بسا نیازمند ضرورت توجه فوری نهاد اجرای بازار برای بهبود و کآرایی آن است.
آغاز بازارهای جهانی با ادامه روند صعودی همراه است. هر اونس طلا توانسته است خود را بالاتر از 1750 دلار تثبیت کند. مس نیز در این لحظات در محدوده 5436 دلار دادوستد میشود و توانسته به سقف یک ماه اخیر خود برسد. هر بشکه نفت برنت هم در محدوده 38 دلار نوسان میکند که بالاترین مقدار در بیش از دو ماه اخیر است. افزایش قیمت نفت و تعدیل مثبت در سودآوری، میتواند بار دیگر نمادهای پالایشی را به لیدر بازار تبدیل کند.